info@odekerkenlogopedie.nl
Ma-Vr: 08:00 - 18:00

Project: Begrijpend lezen groep 6, 7 en 8

Home » Project: Begrijpend lezen groep 6, 7 en 8
Project: Begrijpend lezen groep 6, 7 en 8
16 mei 2017
Roos van Krieken

Wist u dat begrijpend lezen een belangrijke basis is voor uw kind op de basisschool maar ook later op de middelbare school? Je hebt deze vaardigheid nodig bij alle vakken en het maken van toetsen.

Odekerken Logopedie heeft een programma ontwikkeld voor kinderen van groep 6, 7 en 8 die bij de Citotoets uitvallen op begrijpend lezen, maar wel goede scores laten zien bij rekenen. Wanneer dit het geval is, komt uw kind in aanmerking voor onderzoek. Valt uw kind uit op rekenen vanwege de verhaalsommen, dan kunt u ook met school overleggen of het verstandig is onderzoek te laten doen door een van onze specialisten.

Uw kind wordt getoetst op zowel ‘begrijpend lezen’ als ‘woordenschat’. Lage scores op deze aspecten zorgt voor een indicatie voor dit programma.

Na de behandelingen is uw kind in staat om:

– zelfstandig aan leesteksten te werken en deze te begrijpen

– zelf tot oplossingen te komen bij vraagteksten en toetsen

– de opdracht uit verhaalsommen te halen

– met meer rust en zekerheid te werken teksten en toetsen

Het aantal behandelingen per kind voor dit programma ligt ongeveer tussen de 14 tot 20 behandelingen, afhankelijk van de hulpvraag.
De kinderen die het programma reeds afgerond hebben, laten goede vooruitgang zien bij begrijpend lezen in de klas en tijdens toetsen.

Voor vragen over het programma ‘begrijpend lezen’ of twijfels of uw kind in aanmerking komt, kunt u altijd contact opnemen met de IB’er van de school en/of met Odekerken Logopedie.