info@odekerkenlogopedie.nl
Ma-Vr: 08:00 - 18:00

Ingeborg Odekerken

Home » Specialist » Ingeborg Odekerken

Ingeborg Odekerken

Logopedist / Stemcoach / Trainer / Lichaamsgericht psychotherapeut
Ingeborg Odekerken

Mijn contactgegevens

Locatie Mahoniehoutstraat (Mierlo-Hout)
06-18 63 61 09 ingeborg@odekerkenlogopedie.nl

Even voorstellen

In 1989 ben ik begonnen als allround logopedist in mijn eigen praktijk. Veel kinderen heb ik behandeld, veel ouders begeleid. Het was vervullend om kinderen te zien groeien, de stoornissen te behandelen en de communicatie tussen ouders en kinderen te zien verbeteren.

Inmiddels heb ik meerdere vestigingen en een team medewerksters. Mijn opgedane kennis en ervaring deel ik graag met mijn medewerkers. Ze worden individueel door mij gecoacht zodat ik mijn visie en missie kan doorgeven.

Vanuit mijn belangstelling voor de psychosociale aspecten van de communicatie heb ik mij verder verdiept middels opleidingen en trainingen in de totale communicatie van de mens. Zowel de verbale als de non-verbale communicatie (lichaamstaal) wordt bij mij in beeld gebracht. De stem is daarbij een inspirerend, krachtig en creatief instrument waarmee je je boodschap overbrengt. Zelf heb ik ervaring opgedaan als presentatrice, zangeres en theatermaakster.

In 2009 ben ik gestart met het ontwikkelen, organiseren en uitvoeren van Presentatie & Stem en Communicatietrainingen. Ik geef lezingen over lichaamstaal en micro expressies in het gezicht. Ook coach ik mensen individueel die vastlopen in hun werk- en/of privésituatie.

Wat ik belangrijk vind

Ik breng mensen in contact met hun essenties, haal hen uit hun emoties en breng ze naar hun bezieling en daadkracht. Hierdoor komen ze in contact met datgene waar ze goed in zijn. Zo geven ze expressie aan wie ze daadwerkelijk zijn en kunnen ze zich authentiek uiten. Het innerlijk en uiterlijk worden één geheel.

Mijn specialisaties

  • Jaaropleiding en individuele lessen bij Jean-René Toussaint van stichting Rondom Stemwerk
  • Diverse cursussen bij Regine Herbig, ademtherapeut
  • Docent Stem en Theater bij CKE Eindhoven
  • Psychoanalyse/Goodfield/Meditatie
  • Helende stem opleiding, zielengenezing en kunsttraject bij drs. Loucas van den Berg
  • Trainer stem en presentatie
  • Manuele facilitatie van de larynx
  • Trainer vrouwelijk leiderschap
  • Lichaamsgericht psychotherapeut
  • Training lichaamstaal bij Patryk Wezowski
"Ik ben onder behandeling geweest voor hyperventilatie. Ingeborg is zeer betrokken, ruimdenkend en heeft echt passie voor haar vak. Ze heeft mij enorm goed geholpen!"

Simone Stoffels

"Top team met de juiste zorg/hulp van zeer kundige mensen voor mijn kinderen. Nooit geweten dat logopedie zoveel uitgebreide hulp te bieden heeft. Ben erg blij en tevreden!"

Ilse Verbakel

"Ik vind het erg leuk wat ze verzinnen om het zo leuk mogelijk voor de kinderen te maken om goed te leren praten. Heerlijk ijverig met tekeningen en knutsel spulletjes. Zeker een aanrader!"

Amanda Gubbels