info@odekerkenlogopedie.nl
Ma-Vr: 08:00 - 18:00

Florentina Schwanen

Home » Specialist » Florentina Schwanen

Florentina Schwanen

Logopedist
Florentina Schwanen

Mijn contactgegevens

Locatie Westwijzer (Helmond)
06 – 17 72 64 83
Locatie Toermalijn (Helmond)
0492 – 54 91 65
Locatie de Fonkel (Helmond)
0492 – 47 65 84 florentina@odekerkenlogopedie.nl

Even voorstellen

Sinds september 2021 ben ik werkzaam bij Odekerken Logopedie. Ik ben afgestuurd als allround logopedist bij Fontys Hogenscholen te Eindhoven. Ik zie communicatie als iets essentieels om zelfredzaam te zijn in de maatschappij maar ook als een middel waarbij iemand kan tonen hoe je bent als persoon. Daarnaast is gesprekken voeren iets wat heel leuk kan zijn. Goed en prettig kunnen communiceren verbetert het kwaliteit van leven. Mijn passie is mensen helpen bij het communiceren om te zorgen dat ze zelfstandiger zijn maar ook dat mensen genieten van gesprekken met collega’s, familie en vrienden. Ik behandel kinderen met moeilijkheden in de spraak- en taalontwikkeling. Tevens ben ik gespecialiseerd in het herstellen van de balans in de orofaciale spieren (OMFT).

Wat ik belangrijk vind

De cliënt staat bij mij centraal. Samenwerking met ouders en andere betrokkenen, waarbij er open en eerlijke communicatie is, is van belang om een behandeling te laten slagen. In de behandelkamer hecht ik veel waarden aan dat er een veilige en respectvolle omgeving is. Ik streef naar het stimuleren van het zelfvertrouwen zodat iemand zich zo optimaal mogelijk kan ontwikkelen.

Mijn specialisatie

Door middel van scholing, werkervaring en cursussen heb ik mij verdiept in:

  • Kinderen met spraak/taalproblemen
  • OMFT
"Ik ben onder behandeling geweest voor hyperventilatie. Ingeborg is zeer betrokken, ruimdenkend en heeft echt passie voor haar vak. Ze heeft mij enorm goed geholpen!"

Simone Stoffels

"Top team met de juiste zorg/hulp van zeer kundige mensen voor mijn kinderen. Nooit geweten dat logopedie zoveel uitgebreide hulp te bieden heeft. Ben erg blij en tevreden!"

Ilse Verbakel

"Ik vind het erg leuk wat ze verzinnen om het zo leuk mogelijk voor de kinderen te maken om goed te leren praten. Heerlijk ijverig met tekeningen en knutsel spulletjes. Zeker een aanrader!"

Amanda Gubbels